Kaikki pizzat saatavissa ketopohjalla. Pohja on myös gluteeniton, laktoositon, soijaton, ja hiivaton
Tiloissa käsitellään viljatuotteita niin 100% gluteenittomuutta ei voi taata.
----------------------------------
Menu
1. Markareetu 12€
tomaattikastike, mozzarellajuusto, basilika
2. Korrioja 13€
tomaattikastike, juusto, pielisen luonnonkala tai tonnikala
3. Pepperjooni 12 €
4. Pihkasilta 13 €
5. Vegguli 14 €
6. Troppi 13 €
7. Kynnös 13 €
8. Nuija 13 €
Täytevaihtoehdot:
tomaattikastike, ranskankerma, pizzamajoneesi, tulinen kastike, tomaatti, kirsikkatomaatti, jalapeno, extratulinen jalapeno, chiliviipalekurkku, rucola, basilika, valkosipuli, punasipuli, herkkusieni, ananas, persikka, paprika, hapankaali, suolapähkinä, fetajuusto, juusto, aurajuusto, mozzarellajuusto, parmesanjuusto, kinkku, pekonirouhe, jauheliha, parmankinkku, chorizoleike, pepperoni, nduja, meetvursti, *talon kebab, kebab, savupororouhe, kana, tonnikala, katkarapu, pielisen kotimaisia kalatuotteita.
*Talon kebab valmistetaan tuoreesta Snellmannin naudanjauhelihasta.
Pizzoissa käytettävä jauheliha on Snellmannin kotimaista jauhelihaa.
9. Uitto 14 €
10. Karho 14 €
currylla maustettu ranskankerma, juusto, kana, aurajuusto
11. FullPull 15 €
12. Kepappi 15 €
13. Paarma 15 €
14. Vantasia 12 €
+1€ / täyte
Pielisläiset
15. Kirjavainen 15 €
sitruunainen ranskankerma, juusto, pielisen kirjolohi, kapris, tilli
16. Muikkuli 15 €
tomaattikastike, juusto, pielisen savumuikku, aurajuusto, pikkelöity sipuli
17. Villikko 15 €
tomaattikastike, juusto, pielisen villikala, herkkusieni, punasipuli, valkosipulichiliöljy
18. Luonto special 15 €
tomaattikastike, juusto, pielisen luonnonkala, kinkku, pepperoni
19. Perttulainen tillinkeri 15€
tomaattikastike, juusto, kebab, punasipuli, pepperoni, majoneesi
20. Karistamo 14€
tomaattikastike, juusto, kinkku, pepperoni, ananas
21. Nokieläin 15€
tomaattikastike, juusto, kana, fetajuusto, paprika, savuaromi
22. PRO 14€
tomaattikastike, juusto, kebab, pekonirouhe
23. PRO2 15€
tomaattikastike, juusto, kebab, pekonirouhe, aurajuusto, majoneesi
24. Jäläkipoltto 16€
tomaattikastike, juusto, nduja, extratulinen jalapeno, chiliviipalekurkku, pekonirouhe, tulinen kastike
Jälkiruokapizzat
Ruutulippu 15 €
vaniljakreemi, lakritsi, mascarpone, kinuskikastike
Punamulta 15 €
vaniljakreemi, mansikka, suklaa, vaniljakastike
Alla kuvia listan pizzoista ja syväluotaava kriitikon analyysi.
1. Markareetu
Korriojan saa joko luonnonkalalla tai tonnikalalla, mutta luonnonkala ohitti ensipuraisulla tonnikalan omalla lautasellani. Lisäksi kestävästi kalastettu suomalainen luonnonkala on valinta, joka työllistää suomalaisia kalastajia ja jalostajia kotimaassa. Korriojassa on luonnonkalan lisäksi maistuva tomaattikastike ja pizzajuusto. Muuta ei tämä pizza kaivannutkaan!
Nimensä tämä pizza on saanut omankin kotini ohi mutkittelevasta ojasta, jossa vesi virtaa läpi vuoden. Onneksi Pielisen kalastajat suovat antimiaan myös meille Keski-Pohjalaisille, en usko että Korriojasta saalis olisi kovin kummoinen.
6. Troppi
Nyt voimmekin alkaa keskustelemaan siitä, kuuluuko ananas pizzaan! Tähän mielipiteitä jakavaan tropikaaliseen makuelämykseen kuuluu kinkku ja ananas - tuo perinteinen makujen liitto. Pihkasiltaa maistaessani pääsin yli kinkkukammosta ja jatkan tämän laadukkaan kinkkurouheen ylistämistä: suomalaista, laadukasta Atrian rouhetta, joka luo varman perustuksen mauille. Ananasta pizzassa käytetään sen hapokkuuden vuoksi. Hapot ja makeus täydentävät muita makuja - eivät kilpaile niiden kanssa. Ruokailun päälle jään muistelemaan lapsuuteni mehukasta ja kirkkaan keltaista säilykeananasta, oliko kaikki ennen paremmin? Ananaksen suhteen ehkä, mutta ainakaan pizza ei 90-luvulla ollut aidon Napolilaisen tasolla!
7. Kynnös
Nyt ollaan perusasioiden äärellä: Kynnöspelto maalaismaisemassa, jauheliha pizzan päällä. Tässä pizzassa jauheliha saa vielä kaverikseen palvikinkkurouheen. Tämä entinen kinkkupizzan kammoaja on löytänyt uuden suhteen kinkkuun Pizzaamon laadukkaiden raaka-aineiden myötä ja nyt on aika selättää toinen inho, jauheliha.
Kepappi on yksi kaikkein suosituimmista pizzoista pizzaamon listalla. Se rakentuu pizzaamon omalla reseptillä tehdystä kebabista joka valmistetaan
tuoreesta Snellmannin naudanjauhelihasta. Tukun tusinatavara on unohdettu tästäkin ja raaka-aineet valittu tarkkaan. Mausteinen kebab-liha antaa mukavan potkun makuun. Reilut aurajuustonokareet ja parmankinkku täydentävät sitä erinomaisesti. Kokonaisuus on onnistunut makuelämys - eikä edes niin rasvainen kuin voisi olettaa muuten kuin aurajuuston osalta. Tämäkään pizza ei kellu rasvassa niin kuin kebabpizzat usein. Mausteeksi tähän pizzaan lisäsin vielä Pirkka parhaat valkosipuli-chiliöljyn. Mausteisen pizzan kaveriksi kannattaa valita kevyenmakuinen juoma.