Menu

1. Markareetu 12€

tomaattikastike, mozzarellajuusto, basilika


2. Korrioja 13€

tomaattikastike, juusto, pielisen luonnonkala tai tonnikala


3. Pepperjooni 12 €

tomaattikastike, juusto, pepperoni


4. Pihkasilta 13 €

tomaattikastike, juusto, kinkku, tonnikala


5. Vegguli 14 €

tomaattikastike, juusto, paprika, herkkusieni,
sipuli, fetajuusto


6. Troppi 13 €

tomaattikastike, juusto, kinkku, ananas


7. Kynnös 13 €

tomaattikastike, juusto, jauheliha, kinkku


8. Nuija 13 €

tomaattikastike, juusto, nduja, pepperoni


Täytevaihtoehdot:

tomaattikastike, ranskankerma, tomaatti, jalapeno, valkosipuli, punasipuli, herkkusieni, ananas, paprika, suolapähkinä, fetajuusto, juusto, aurajuusto, mozzarellajuusto, parmesanjuusto, kinkku, jauheliha, parmankinkku, chorizoleike, pepperoni, nduja, meetvursti, *talon kebab, tonnikala, katkarapu, savupororouhe, kananmuna, kana, pielisen kotimaisia kalatuotteita.

*Talon kebab valmistetaan tuoreesta snellmannin naudanjauhelihasta. Pizzoissa käytettävä jauheliha on Snellmannin kotimaista jauhelihaa.

9. Uitto 14 €

tomaattikastike, juusto, pielisen luonnonkala tai tonnikala, katkarapu


10. Karho 14 €

currylla maustettu ranskankerma, juusto, kana, aurajuusto


11. FullPull 15 €

tomaattikastike, juusto, savupororouhe, parmankinkku, herkkusieni


12. Kepappi 15 €

tomaattikastike, juusto, talon kebab*, aurajuusto, parmankinkku


13. Paarma 15 €

tomaattikastike, juusto, chorizo, parmankinkku, parmesaanijuusto, rukola


14. Vantasia 12 €

tomaattikastike ja juusto +vapaavalintaiset täytteet

+1€ / täyte

Pielisläiset

Kirjavainen 15 €

sitruunainen ranskankerma, juusto, pielisen kirjolohi, kapris, tilli

Muikkuli 15 €

tomaattikastike, juusto, pielisen savumuikku, aurajuusto, pikkelöity sipuli

Villikko 15 €

tomaattikastike, juusto, pielisen villikala, lohkoperunapalat, valkosipulichiliöljy

Luonto special 15 €

tomaattikastike, juusto, pielisen luonnonkala, kinkku, pepperoni


Jälkiruokapizzat

Ruutulippu 15 €

vaniljakreemi, lakritsi, mascarpone, tomusokeri

Punamulta 15 €

vaniljakreemi, mansikka, suklaa, vaniljakastike

Alla kuvia listan pizzoista ja syväluotaava kriitikon analyysi.

Markareetu

Tässä otetaan mittaa pizzan perusolemuksesta: Pohja, tomaattikastike, mozzarellajuusto ja tuore basilika - jos raaka-aineet ja taito ei ole hyppysissä, sitä ei peitä mikään. Jos halutaan vertailla eri pizzanpaistajien pizzoja keskenään, tulee vertailla nimenomaan Markareetua Margheritoihin. Ja Pizzaamon Markareetuhan kestää vertailun. Pohja on maukas ja sitkoisa - reunoja ei kuulu jättää syömättä. Tomaattikastiketta kuorruttaa mozzarella, joka ei ole rasvainen, mutta tuo juuston suutuntuman. Tuoretta basilikaa puraistessa maku täydentyy pizzaan erottamattomasti kuuluvalla yrttisellä raikkaudella. Tämä pizza on kuitenkin selvästi parhaimmillaan heti uunista tulleena. En voi suositella tätä kotipakettiin ostettavaksi - laatikossa jäähtyessään tämä pizza kärsii merkittävästi.
Korrioja
Kalaruokien ystäville - ja kokeilemisen arvoinen, vaikkei niin kalafani olisikaan! Pielisen luonnonkalasäilyke on maultaan erittäin onnistunut tuote. Koostumus ja suutuntuma on tuttu tonnikalasta, maku ei liian tungetteleva - voisi sanoa, että mieto mutta maukas.
Korriojan saa joko luonnonkalalla tai tonnikalalla, mutta luonnonkala ohitti ensipuraisulla tonnikalan omalla lautasellani. Lisäksi kestävästi kalastettu suomalainen luonnonkala on valinta, joka työllistää suomalaisia kalastajia ja jalostajia kotimaassa. Korriojassa on luonnonkalan lisäksi maistuva tomaattikastike ja pizzajuusto. Muuta ei tämä pizza kaivannutkaan!

Nimensä tämä pizza on saanut omankin kotini ohi mutkittelevasta ojasta, jossa vesi virtaa läpi vuoden. Onneksi Pielisen kalastajat suovat antimiaan myös meille Keski-Pohjalaisille, en usko että Korriojasta saalis olisi kovin kummoinen.

Karho

Tämä pizza erottuu listalta valkoisella pohjallaan, sillä täytteet kootaan tällä kertaa currylla maustetun ranskankerman päälle. Maku toimii ja tämä onkin virkistävää vaihtelua tomaattikastikkeelle. Muiltakaan osin tästä pizzasta ei makua puutu. Laadukas Atrian kanafile on mukavasti pippurinen ja perinteikästä Aurajuustoa ei ole säästelty. Jos vasta harjoittelet yhteisiä ruokahetkiä Aurajuuston kanssa, voi tämä määrä olla sinulle liikaa - mutta Aurajuuston ystävälle se on juuri sopivasti. Yllätyksekseni tässä kanapizzassa ei ole ananasta! Maisteltuani pizzaa huomasin, että ehkä parempi näin, pizza ei jää kaipaamaan mitään. Tokihan ananaksenkin tähän saa lisätäytteenä pyytämällä.
Full Pull

Suloisen suolaista! Tämän pizzan maku alkaa savupororouheesta, ihanan suolaisesta riistalihasta, joka on savustamalla kypsynyt ja maustunut. Poron lisäksi pizzassa on parmankinkku ja herkkusieni. Makuyhdistelmä toimii erinomaisesti. Pizzaamo ei käytä lainkaan pekonia, mutta parmankinkku paikkaa sen - itseasiassa paremmin kuin hyvin! Parmankinkku ei tee pizzasta rasvaista, vaan lihaisaksi pizzaksi tämä on sopivan kevyt!
Kepappi

Kepappi on yksi kaikkein suosituimmista pizzoista pizzaamon listalla. Se rakentuu pizzaamon omalla reseptillä tehdystä kebabista joka valmistetaan
tuoreesta Snellmannin naudanjauhelihasta. Tukun tusinatavara on unohdettu tästäkin ja raaka-aineet valittu tarkkaan. Mausteinen kebab-liha antaa mukavan potkun makuun. Reilut aurajuustonokareet ja parmankinkku täydentävät sitä erinomaisesti. Kokonaisuus on onnistunut makuelämys - eikä edes niin rasvainen kuin voisi olettaa muuten kuin aurajuuston osalta. Tämäkään pizza ei kellu rasvassa niin kuin kebabpizzat usein. Mausteeksi tähän pizzaan lisäsin vielä Pirkka parhaat valkosipuli-chiliöljyn. Mausteisen pizzan kaveriksi kannattaa valita kevyenmakuinen juoma.

Pihkasilta

Pinttyneelle kinkkukammolle kyytiä! Pihkasillan täytteet ovat simppelit: kinkkua ja tonnikalaa. En ole vuosiin ottanut pizzaani kinkkua, sillä kammoan kinkuksi kutsuttua viiden euron lätyn kuutiota. En missään tapauksessa olisi valinnut näitä täytteitä, jos en olisi lupautunut kriitikoksi. Yllätys oli positiivinen. Ihanan suolainen, kotimainen ja laadukas Atrian palvikinkku vie kielen mennessään, tonnikala täydentää sitä. Yksinkertaiset täytteet jättävät tilaa tomaattikastikkelle ja juustolle, joiden maut erottaa nyt mukavasti. Pohja oli jälleen taattu napolilaistyylinen: maukas, ohut ja sitkoisa. Ruokajuomana oli tällä kertaa Maitokolmion kevytmaito. Oikein maistuvaa. Olen nyt yhtä kinkkupizzakokemusta rikkaampi!

Troppi


Nyt voimmekin alkaa keskustelemaan siitä, kuuluuko ananas pizzaan! Tähän mielipiteitä jakavaan tropikaaliseen makuelämykseen kuuluu kinkku ja ananas - tuo perinteinen makujen liitto. Pihkasiltaa maistaessani pääsin yli kinkkukammosta ja jatkan tämän laadukkaan kinkkurouheen ylistämistä: suomalaista, laadukasta Atrian rouhetta, joka luo varman perustuksen mauille. Ananasta pizzassa käytetään sen hapokkuuden vuoksi. Hapot ja makeus täydentävät muita makuja - eivät kilpaile niiden kanssa. Ruokailun päälle jään muistelemaan lapsuuteni mehukasta ja kirkkaan keltaista säilykeananasta, oliko kaikki ennen paremmin? Ananaksen suhteen ehkä, mutta ainakaan pizza ei 90-luvulla ollut aidon Napolilaisen tasolla!
Muikkuli

Pielisen savustetut muikut ovat uineet tähän pizzaan! Pielisen tuote ei petä tälläkään kertaa. Muikku on suussasulavan pehmeäksi savustettu, eikä suutuntuman suhteen tarvitse pelätä mitään ylimääräistä. Savun maku on voimakas, joten se tarvitsee rinnalleen makua täynnä olevan Aurajuuston. Punasipuli on tätä pizzaa varten pikkelöity ja se kruunaa hapokkuudellaan tämän makujen yhteenliittymän. Pikkelöimätön sipuli ei ajaisi asiaansa. Erityinen plussa tälle pizzalle tulee täytteiden esteettisestä asettelusta: muikut ovat kokoontuneet!
Villikko

Kala ja peruna menivät pizzaan. Pielisen villikalaa täytyy jälleen kehua! Se toimii pizzassa erinomaisesti - miksi syödä ulkomaista tonnikalaa, jos meillä on näin suunmyötäinen kotimainen vaihtoehto. Peruna sen sijaan tuntuu jakavan mielipiteitä: mitä se tekee pizzassa? Mutta toisaalta, jos otat hampurilaisesi ranskanperunoilla, miksei sitten pizzaa lohkopotuilla. Fish&Chips pizzassa. Joka tapauksessa, nämä kokonaisuus kruunataan valkosipuliöljyllä - ja näitä öljyjähän saa Pizzaamosta lisämausteeksi muihinkin pizzoihin. Tämäkin pizza on ruokaisa, kylläiseksi tällaisen keski-ikäistyvän kriitikon saa jo puolikkaalla pizzalla.